بهگزارش میراثآریا و به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مازندران، محمد آرمان ارشادی در بازدید رئیس اداره ساماندهی امور پایگاههای کشور از پایگاه میراثفرهنگی فرح آباد ساری ضمن خوشامدگویی؛ در خصوص تاریخچه شکلگیری این شهر تاریخی که در دوره شاه عباس اول صفوی بنا شد و گمانهزنیها و کاوشهای صورت گرفته در سالهای گذشته توسط باستانشناسان، توضیحاتی داد.
مدیر پایگاه میراثفرهنگی فرح آباد ساری با اشاره به پیشینه فعالیتهای میراثفرهنگی شهر تاریخی فرحآباد افزود: از دهه ۴۰ مرمت این مجموعه آغاز شد و در سال 1355 به شماره 1376 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
ارشادی با اشاره به بازنگری نقشه حریم فرح آباد، گفت: سال 1395 بازنگری نقشه حریم انجام و در سال 1396 ابلاغ شد. با وجود همه مشکلات تاکنون حدود یک هکتار از حرائم مجموعه ثبت شده خریداری شده اما همچنان مشکلاتی در این زمینه وجود دارد که طی مکاتبهای با موضوع تملک پلاکهای باقیمانده براساس اولویت، به وزارتخانه متبوع اعلام شد.
او خاطرنشان کرد: با توجه به تاسیس پایگاه میراثفرهنگی و حضور کارشناسان مرتبط در راستای حفظ، حراست و مرمت آثار بجای مانده؛ بخش غربی بنای مسجد مدرسه شاه عباسی بهعنوان قسمت اداری فعالیت دارد و با توجه به راهاندازی کتابخانه با مجموعا 1300 جلد کتب تخصصی با موضوعات تاریخی و باستانشناسی و بانک و نمایشگاه سفالهای شاخص شهر تاریخی فرح آباد در طول ایام سال آماده پاسخگویی و ارائه اطلاعات به دانشجویان و پژوهشگران علاقهمند است. بخش شرقی بنای مذکور نیز بهعنوان قسمت نمایشگاهی برای برپایی نمایشگاه و معرفی هنر و صنایعدستی ایرانی طراحی شده است که آماده استقرار هنرمندان در راستای اجرای زنده هنر و نمایش آثارشان است.
ریاحی مقدم نیز در پایان ضمن تشکر از مدیر پایگاه میراثفرهنگی و همکارانشان؛ به بررسی مشکلات موجود و پیش رو پرداخت و راهکارهای مناسبی در این زمینه ارائه کرد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/